- Dc
- fatihbulut
KARA EJDERHA ÇANI +15: BASMA İTEMLERİ, EFSUNLAR (M2 96)
Selamlar efsanevi Metin2 savaşçıları!
Oyunun orta-üst seviyesinde (96+) Şaman karakterlerinin gücünü zirveye taşıyan, muazzam stat değerleri ve harika bonus potansiyeliyle bilinen Kara Ejderha Çanı'nı inceleyeceğiz. Bu rehberimizde, bu değerli silahı nasıl elde edeceğinizi, +15 seviyesine ulaşmak için hangi Yang ve eşyaları harcayacağınızı ve üzerine hangi efsunları getirmeniz gerektiğini tüm detaylarıyla anlatıyoruz.
Görüldüğü gibi, +15 seviyesine ulaştığında silahın Saldırı Hızı %30'a ve Beceri Hasarı %15'e kadar yükselerek onu hem düz vuruşlar hem de büyü hasarı için muazzam bir araç haline getirir.
Üretim işlemi için 2.500.000 Yang'a ek olarak şu malzemeler gereklidir:
Üretim şansı, kullanılan Uyanış Taşı'nın türüne bağlı olarak değişkendir. Örneğin, Güçlü Uyanış Taşı ile denendiğinde başarı şansı %25'tir. Diğer taşların şansları ise şöyledir: Değerli Uyanış Taşı (%15), Güzel Uyanış Taşı (%10), İnce Uyanış Taşı (%5) ve Küçük Uyanış Taşı (%2).
Yükseltme aşamalarında gereken Geliştirme Eşyaları (Geliştirme Eşyası 1, 2 ve 3 olarak kaynaklarda belirtilmiştir) karmaşık bir yol izler. Örneğin, +4'ten +5'e geçerken 15x Geliştirme Eşyası 1 ve 5x Geliştirme Eşyası 2 gerekirken, +14'ten +15'e geçerken 5x Geliştirme Eşyası 1, 2x Geliştirme Eşyası 2 ve 1x Geliştirme Eşyası 3 gereklidir.
Benzetme: Kara Ejderha Çanı, Metin2'nin yüksek seviye silahları arasında, bir dağın zirvesine kurulmuş gözlem kulesi gibidir. Oraya ulaşmak (üretim ve +15 basmak) çok zorlu ve maliyetlidir, ancak bir kez kurulduğunda (doğru efsunlarla donatıldığında), size tüm savaş alanına (PvP ve yüksek seviye PvM) hakim olma gücü verir.
Selamlar efsanevi Metin2 savaşçıları!
Oyunun orta-üst seviyesinde (96+) Şaman karakterlerinin gücünü zirveye taşıyan, muazzam stat değerleri ve harika bonus potansiyeliyle bilinen Kara Ejderha Çanı'nı inceleyeceğiz. Bu rehberimizde, bu değerli silahı nasıl elde edeceğinizi, +15 seviyesine ulaşmak için hangi Yang ve eşyaları harcayacağınızı ve üzerine hangi efsunları getirmeniz gerektiğini tüm detaylarıyla anlatıyoruz.
1. Kara Ejderha Çanı Nedir ve Başlangıç Statları
Kara Ejderha Çanı, 96. seviyede giyilebilen ve yalnızca Şaman karakterleri tarafından kullanılabilen, Sarı Parlak Parça çeşidinde bir silahtır. Yüksek seviyede bile hala geçerliliğini koruyan bu silah, başlangıçtan itibaren etkileyici değerler sunar:Stat | +0 Değeri | +15 Değeri | Kaynak |
|---|---|---|---|
Saldırı Değeri | 162 - 197 | 497 - 536 | |
Büyülü Saldırı Değeri | 81 - 120 | 419 - 458 | |
Saldırı Hızı | +15% | +30% | |
Beceri Hasarı | +1% | +15% | |
Taş Slotu | 3 | 3 | |
2. Kara Ejderha Çanı Nasıl Elde Edilir?
Kara Ejderha Çanı, diğer Kara Ejderha Silahları gibi, canavarlardan veya metinlerden düşmez. Bu silahı elde etmenin iki temel yolu vardır:- Sandıklar: B. Ejderha Kutusu (ağır) içerisinden düşebilir.
- Üretim (Crafting): Cephanelik Heykeli'nde üretilebilir.
Üretim işlemi için 2.500.000 Yang'a ek olarak şu malzemeler gereklidir:
- Örs x10
- Çan Taslağı x5
- Bileme Aracı x5
- Çelik x5
- Uyanış Taşları x1 (Üretim şansını belirler)
Üretim şansı, kullanılan Uyanış Taşı'nın türüne bağlı olarak değişkendir. Örneğin, Güçlü Uyanış Taşı ile denendiğinde başarı şansı %25'tir. Diğer taşların şansları ise şöyledir: Değerli Uyanış Taşı (%15), Güzel Uyanış Taşı (%10), İnce Uyanış Taşı (%5) ve Küçük Uyanış Taşı (%2).
3. +15 Kara Ejderha Çanı Basma İtemleri ve Yang Maliyetleri
Kara Ejderha Çanı'nı +0'dan +15'e yükseltmek yüksek bir Yang ve eşya maliyeti gerektirir. Yang maliyeti +1'den (+450.000 Yang) başlayıp, +15 seviyesine ulaşırken 19.200.000 Yang seviyesine kadar çıkar.Yükseltme aşamalarında gereken Geliştirme Eşyaları (Geliştirme Eşyası 1, 2 ve 3 olarak kaynaklarda belirtilmiştir) karmaşık bir yol izler. Örneğin, +4'ten +5'e geçerken 15x Geliştirme Eşyası 1 ve 5x Geliştirme Eşyası 2 gerekirken, +14'ten +15'e geçerken 5x Geliştirme Eşyası 1, 2x Geliştirme Eşyası 2 ve 1x Geliştirme Eşyası 3 gereklidir.
4. Kara Ejderha Çanı Efsunları: Maksimum Hasar İçin Kritik Bonuslar
Kara Ejderha Çanı'nı gerçekten oyunu domine eden bir silaha dönüştürmek için doğru efsunlara ihtiyacınız var.1. - 5. Bonuslar (Ana Efsunlar):
Bu silah üzerindeki 3 taş slotunu en iyi şekilde kullanmak için aramanız gereken kritik efsunlar şunlardır:- Ortalama Zarar: Düz vuruşlar için kritik öneme sahiptir ve +%60’a kadar çıkabilir.
- Beceri Hasarı: Bu silah, 96. seviye olmasına rağmen, kaynaklara göre Beceri Hasarı +%30 efsunu bu seviyedeki silahlara gelemez. Bu bonus yalnızca 30, 75, 105 ve 70. seviye (Çakır Kuşu) silahlara gelebilir. Bu nedenle 1-5. bonuslarda bu efsunu aramak zaman kaybı olabilir.
- PvM Bonusları: Mistiklere, Orklara, Hayvanlara veya Ölümsüzlere Karşı Güçlü bonuslarının +%20 değerini aramalısınız.
- Statlar: Büyücü karakterler için en önemlisi Zeka +12 olmak üzere, Güç, Çeviklik ve Canlılık +12.
- Büyü Hızı: Büyülerinizi daha hızlı kullanmak için +%20 Büyü Hızı.
- Vuruş Şansları: Kritik Vuruş Şansı ve Delici Vuruş Şansı +%10.
6. - 7. Bonuslar (Ek Efsunlar):
- ve 7. bonuslar, silahınıza ek faydalar sağlayabilir:
- PvM için: Metin Taşı Karşısında Güçlü (Toplam Değer +%X) +%20.
- Boss Avı için: Şeytanlara Karşı Güçlü (Toplam Değer +%X) +%15 veya Zodyak Can. Karş. Güç. (Toplam Değ. +%X) +%20.
- Beceri Soğuma Süresi: Çeşitli becerilerin soğuma süresini azaltan bonuslar (+%10 veya +%20 şansla -5 Sn.) bulunabilir (Örneğin; Ejderha Dönüşü, Şimşek Atma, Hızlı Saldırı vb.).
Benzetme: Kara Ejderha Çanı, Metin2'nin yüksek seviye silahları arasında, bir dağın zirvesine kurulmuş gözlem kulesi gibidir. Oraya ulaşmak (üretim ve +15 basmak) çok zorlu ve maliyetlidir, ancak bir kez kurulduğunda (doğru efsunlarla donatıldığında), size tüm savaş alanına (PvP ve yüksek seviye PvM) hakim olma gücü verir.