- Dc
- fatihbulut
Metin2 Ejder Dişi Kılıcı +9 Rehberi: Özellikler & Üretim
Selam sevgili Metin2 savaşçısı dostum! Yüksek seviyelerde karakterini zirveye taşımak isteyen bir Sura oyuncusuysan, Ejder Dişi Kılıcı (EDK) ismini duymuşsundur. Şura Kılıcı olarak da bilinen bu efsanevi tek el kılıcı, hem PvP (oyuncu vs. oyuncu) hem de PvE (oyuncu vs. çevre) içeriklerinde sana müthiş bir güç katacak.Peki, 87. seviyeden itibaren giyilebilen bu Kırmızı Parça kılıcı nasıl elde edilir ve +9 seviyesinde hangi korkutucu değerlere ulaşır? Gel, bu gizemli silahın tüm detaylarını adım adım inceleyelim.
Ejder Dişi Kılıcı Nedir? Temel Bilgiler
Ejder Dişi Kılıcı, Sura karakterleri için özel olarak tasarlanmış, 87. seviyeden itibaren kullanılabilen ve artı seviyesi yükseldikçe kullanım seviyesi artan güçlü bir silahtır. Bu kılıç, toplam 3 adet taş slotuna sahiptir ve Savaşçı, Ninja, Şaman veya Lycan karakterleri tarafından kullanılamaz.Bu kılıç, özellikle PvP odaklı oyuncular için idealdir, çünkü temel bonuslarında Yarı İnsanlara Karşı Güçlü değeri barındırır.
Ejder Dişi Kılıcı Nasıl Elde Edilir? Üretim Yolları
Ejder Dişi Kılıcı, genellikle canavarlardan veya NPC'lerden doğrudan elde edilemez. Onu edinmenin temel yolu üretim veya nadiren sandık düşürme yöntemleridir.1. Garantili Dönüşüm (Seon-Pyeong)
Bu, Ejder Dişi Kılıcı'nı elde etmenin en güvenilir ve tercih edilen yoludur. NPC Seon-Pyeong aracılığıyla yapılan bu işlemde, başarılı olma şansı %100'dür.Gerekli Malzemeler:
- +9 Kutsal Kılıç veya +9 Keskin Pala
- 3 adet Eskrim Broşürü
- 100 adet Enerji Parçası
- 2 adet Kutsama Kağıdı
- 5.000.000 Yang
2. Riskli Dönüşüm (Jae-Seon Kim)
Alternatif ve daha riskli bir üretim yöntemi, Jae-Seon Kim NPC'si aracılığıyla yapılabilir.Gerekli Malzemeler:
- +5 ve üzeri Hortlak Dişi Kılıcı
- 10 adet Yakut İşleme
- 10 adet Ametist Oyma Bıçağı
- 100.000 Yang
3. Sandık Yoluyla Elde Ediliş
Ejder Dişi Kılıcı'nı nadiren de olsa sandıklardan düşürmek mümkündür. Bilinen sandıklar arasında Karanlığın Sandığı, Hazine Sandığı (Derece A), Yohara Hazine Sandığı ve Kraliçe Meley Sandığı bulunur.+9 Ejder Dişi Kılıcı'nın Muhteşem Özellikleri
Ejder Dişi Kılıcı, artı seviyesi yükseldikçe saldırı değerleri, Yarı İnsanlara Karşı Güçlü ve Canavarlara Karşı Güçlü yüzdeleri önemli ölçüde artar. Kılıcın Saldırı Hızı ise tüm seviyelerde +%15 olarak sabit kalır.Seviye | Kullanım Seviyesi | Saldırı Değeri | Büyülü Saldırı Değeri | Yarı İnsanlara Karşı Güçlü | Canavarlara Karşı Güçlü |
|---|---|---|---|---|---|
+0 | 87 | 116 – 164 | 149 – 211 | %2 | %1 |
+5 | 97 | 166 – 214 | 199 – 261 | %7 | %3 |
+9 | 105 | 366 – 414 | 399 – 461 | %15 | %5 |
+Basma Malzemeleri: Ejder Dişi Kılıcı'nı Güçlendirme
Ejder Dişi Kılıcı'nı +1'den +9'a yükseltmek için temel olarak Yang ve Enerji Parçası gereklidir. Seviye ilerledikçe bu malzemelerin miktarı artar:Yükseltme Seviyesi | Gerekli Enerji Parçası | Yang Maliyeti |
|---|---|---|
+1 | 10 adet | 100.200 Yang (Bazı kaynaklarda 1.000.000 Yang da listelenmiştir) |
+5 | 45 adet | 225.000 Yang (Bazı kaynaklarda 1.800.000 Yang da listelenmiştir) |
+7 | 95 adet | 320.000 Yang (Bazı kaynaklarda 3.200.000 Yang da listelenmiştir) |
+9 | 200 adet | 500.000 Yang (Bazı kaynaklarda 5.000.000 Yang da listelenmiştir) |
Ejder Dişi Kılıcı İçin En İdeal Efsunlar ve Taşlar
Ejder Dişi Kılıcı, zaten yüksek temel bonuslarla gelse de, ona ekleyeceğin efsunlar ve taşlar gücünü katlayacaktır.Zihin Taşları (Stone Slots)
Kılıcın 3 adet taş slotuna ekleyebileceğiniz değerli zihin taşları şunlardır:- Soğutma Taşı
- Kavrama Taşı
- Öldürücü Darbe Taşı
- Canavardan Koruyan Taş
- PvP için: Savaşçıdan, Ninjadan, Şamandan, Suradan ve Lycandan Koruyan Taşlar.
Silah Efsunları (Bonuslar)
Bu kılıç hem PvP hem de PvE için kullanılabilir olduğundan, efsun seçimi karakterinin odak noktasına göre değişir.- Saldırı Gücünü Artıran Bonuslar:
- Ortalama Zarar: %60'a kadar gelebilir ve hasar çıktını doğrudan etkiler.
- Beceri Hasarı: %30'a kadar gelebilir (Ancak bu efsun genellikle yalnızca 30, 75 ve 105. seviye silahlara gelebilir, bu da EDK'yı kapsar).
- Kritik Vuruş Şansı: +%10.
- Delici Vuruş Şansı: +%10.
- Irk Bonusları:
- Metin Taşı Karşısında Güçlü: +%8 veya Toplam Değer +%20 olarak gelebilir, PvE'de metin keserken çok işe yarar.
- Mistiklere, Orklara, Hayvanlara veya Ölümsüzlere Karşı Güçlü: %20'ye kadar eklenebilir.
- Ek Not: Kılıçta halihazırda Yarı İnsanlara Karşı Güçlü (%15) ve Canavarlara Karşı Güçlü (%5) değerleri bulunduğu için, 5. efsun olarak bu bonusların normal yüzdeleri tekrar gelmez. Ancak 6. ve 7. bonuslar aracılığıyla Toplam Değer artışı olarak +%10 Yarı İnsanlara Karşı Güç ve +%10 Canavarlara Karşı Güç eklenebilir.
- Diğer Faydalı Bonuslar:
- Statlar: Güç, Zeka, Çeviklik veya Canlılık +12.
- Bayılma Şansı veya Zehirleme Şansı: %8'e kadar gelebilir.