- Dc
- fatihbulut
Metin2 Gölge Kemeri Nereden Düşer? Yapımı
Metin2'de 75. seviyeye adım attıysanız ve Jotun Thrym, Nemere veya Razadör gibi zorlu patronları (boss) keserken canavarlardan yediğiniz hasarı azaltmak istiyorsanız, aradığınız o harika eşya kesinlikle Gölge Kemeri'dir. Farm yapan oyuncuların tartışmasız en iyi dostu olan bu kemerin özelliklerini, üretim detaylarını ve oyuncular arasında yayılan doğru bilinen yanlışları sizler için samimi bir dille derledik.
Bu kemerin oyuncular arasında farm için bir numaralı tercih olmasının sebebi, karakterinize sunduğu "Canavarlara Karşı Direnç" bonusudur. Kemeriniz +0 seviyesindeyken size %1 direnç sağlarken, masraf edip onu başarıyla +9'a bastığınızda bu oran %5 seviyesine ulaşır. Boss keserken ayakta kalabilmek için, hasarı doğrudan azaltan bu direnç bonusu inanın HP (Can) veren kemerlerden çok daha etkilidir.
Bununla birlikte, kemerinizi +7 ve üzeri seviyelere ulaştırdığınızda, kemer envanterinizde 4 adet ekstra slot (bölme) açılır. (Bazı forum kaynaklarında +9 seviyesinde 9 slot açıldığı iddia edilse de, genel sistemde bu sayı ekstra depolama için oldukça yeterlidir).
Dikkat Edilmesi Gereken En Önemli Detay: Bazı eski forum gönderilerinde veya kulaktan kulağa yayılan efsanelerde, bu kemerin +9 seviyesinde "%5 Ninjalara Karşı Savunma" verdiği ve PvP'de (diğer oyuncularla savaşta) işe yaradığı iddia edilmektedir. Ancak bu tamamen doğru bilinen bir yanlıştır. Gölge Kemeri yalnızca canavarlara karşı (PvE) koruma sağlar ve PvP arenalarında hiçbir işe yaramaz. Arenada hayatta kalmak istiyorsanız Kral Kemeri gibi seçeneklere yönelmelisiniz.
Son olarak, bu kemerin ticarete tamamen açık olduğunu, dilediğiniz gibi pazarda satıp yüksek miktarlarda Yang veya Won elde edebileceğinizi de ekleyelim. Malzemelerinizi toplayın, Jae-Seon Kim'e uğrayın ve zindanların hakimi olacak Gölge Kemerinizin tadını çıkarın. Şimdiden bol droplar!
Metin2'de 75. seviyeye adım attıysanız ve Jotun Thrym, Nemere veya Razadör gibi zorlu patronları (boss) keserken canavarlardan yediğiniz hasarı azaltmak istiyorsanız, aradığınız o harika eşya kesinlikle Gölge Kemeri'dir. Farm yapan oyuncuların tartışmasız en iyi dostu olan bu kemerin özelliklerini, üretim detaylarını ve oyuncular arasında yayılan doğru bilinen yanlışları sizler için samimi bir dille derledik.
Gölge Kemeri Nereden Düşer ve Nasıl Üretilir?
Haritalarda saatlerce canavar keserek bu kemeri düşürmeye çalışmayın, çünkü sıradan slotlardan elde edilmiyor. Bu değerli kemere sahip olmak için önünüzde iki harika ve garantili yol bulunuyor:- Patron (Boss) Sandıkları: Eğer sağlam bir ekibiniz varsa veya karakterinize güveniyorsanız, bu kemeri doğrudan yüksek seviyeli patronlardan (özellikle Nemere, Razadör ve Jotun Thrym) düşen sandıklardan elde edebilirsiniz.
- NPC'de Üretim (Jae-Seon Kim): "Ben boss sandıklarıyla uğraşamam, eşyamı kendim üretirim" diyenlerdenseniz, Gautama Uçurumu haritasındaki NPC Jae-Seon Kim'e giderek kemeri kendiniz de basabilirsiniz. Güncel rehberlere göre usta sizden üretim için şu malzemeleri talep edecektir: 10 adet Mithril, 10 adet Gri Boya ve 10 adet Taslak. (Not: Bazı eski oyuncu forumlarında bu tarifin 2 adet Kan Kırmızı İnci, 10 adet Yakut Cevheri, 5 adet Altın Kanca ve 10 adet Buz Alev Taşı olarak da geçtiğini görebilirsiniz, hazırlıklı gitmenizde fayda var.)
Özellikleri ve Kemer Envanteri Avantajı
Gölge Kemeri, eşyanın artı seviyesi ne olursa olsun (+0'dan +9'a kadar) tam 75. seviyede takılabilir.Bu kemerin oyuncular arasında farm için bir numaralı tercih olmasının sebebi, karakterinize sunduğu "Canavarlara Karşı Direnç" bonusudur. Kemeriniz +0 seviyesindeyken size %1 direnç sağlarken, masraf edip onu başarıyla +9'a bastığınızda bu oran %5 seviyesine ulaşır. Boss keserken ayakta kalabilmek için, hasarı doğrudan azaltan bu direnç bonusu inanın HP (Can) veren kemerlerden çok daha etkilidir.
Bununla birlikte, kemerinizi +7 ve üzeri seviyelere ulaştırdığınızda, kemer envanterinizde 4 adet ekstra slot (bölme) açılır. (Bazı forum kaynaklarında +9 seviyesinde 9 slot açıldığı iddia edilse de, genel sistemde bu sayı ekstra depolama için oldukça yeterlidir).
Cevher Ekleme ve En Sık Yapılan Hatalar
Kemerinizi başarıyla +9 yaptınız ve onu kusursuz bir hale getirmek istiyorsanız mutlaka cevher sistemini kullanmalısınız. Elmas yardımıyla kemerinize delikler (yuvalar) açabilir ve bu yuvalara Kızıl Alev Taşı ekleyebilirsiniz. Bu küçük dokunuş, canavarlardan yediğiniz hasarı çok daha ciddi bir oranda azaltacaktır.Dikkat Edilmesi Gereken En Önemli Detay: Bazı eski forum gönderilerinde veya kulaktan kulağa yayılan efsanelerde, bu kemerin +9 seviyesinde "%5 Ninjalara Karşı Savunma" verdiği ve PvP'de (diğer oyuncularla savaşta) işe yaradığı iddia edilmektedir. Ancak bu tamamen doğru bilinen bir yanlıştır. Gölge Kemeri yalnızca canavarlara karşı (PvE) koruma sağlar ve PvP arenalarında hiçbir işe yaramaz. Arenada hayatta kalmak istiyorsanız Kral Kemeri gibi seçeneklere yönelmelisiniz.
Son olarak, bu kemerin ticarete tamamen açık olduğunu, dilediğiniz gibi pazarda satıp yüksek miktarlarda Yang veya Won elde edebileceğinizi de ekleyelim. Malzemelerinizi toplayın, Jae-Seon Kim'e uğrayın ve zindanların hakimi olacak Gölge Kemerinizin tadını çıkarın. Şimdiden bol droplar!